Ilmansuojeluyhdistys järjestää vuosittain jäsenistölleen ekskursion kotimaahan tai ulkomaille. Tämän vuotinen opintomatka järjestetään yhteistyössä 6Aika Hiilineutraalit ja resurssiviisaat yritysalueet –hankkeen kanssa.

Opintomatka Osloon 26.-27.9.2019!

Oslo on vuoden 2019 Euroopan vihreä pääkaupunki.
Tule oppimaan ja kuuntelemaan uutta ja verkostoitumaan asiantuntevassa seurassa!

Mielenkiintoinen ja monipuolinen ohjelma sisältää:

  • Oslon ilmanlaadun haasteet
  • Miten Oslossa varaudutaan ilmaston muutokseen?
  • Miten ajoneuvoliikenteen sähköistäminen etenee?
  • Tutustumiskäynti latausasemalla
  • Miten sensoreita hyödynnetän ilmanlaadun seurannassa 5 eri kunnassa Norjassa?
  • Koululaisten kanssa yhteistyössä hiukkassensoreiden rakentaminen ja niiden hyödyntäminen
  • Millainen on Oslon päästöttömän työmaan konsepti?
  • Entä Oslon sataman päästöttömyyssuunnitelma?

 

Oslon kohteet

Torstaina 26.9. tutustumme Oslon kaupungin ilmasto- ja ilmanlaatutoimenpiteisiin sekä Norjan ajoneuvoliikenteen sähköistämispolitiikkaan.
Illallisen yhteydessä NILU:n tutkijatohtori Núria Castell kertoo meille sensoreiden käytöstä ilmanlaadun tutkimuksessa viidessä eri kunnissa sekä koululaisten kanssa tehdystä yhteistyöstä sensoreiden parissa.

Perjantaina osallistujilla on mahdollisuus valita aamupäiväksi tutustuminen ilmastonmuutoksen tutkimuslaitokseen CICEROOn tai Oslon kaupungin päästöttömiin työmaihin. Iltapäivän ohjelma sisältää tutustumista Oslon sataman päästöttömyyssuunnitelmiin.

CICERO on johtava ilmastonmuutokseen ja siihen liittyviin haasteisiin keskittyvä tutkimuslaitos. Ajankohtaisia esityksiä muun muassa ilmastonmuutoksen vaikutusten ja niiden kustannusten ja parhaiden sopeutumisstrategioiden arvioinnista. Ciceroon voi tutustua täällä: https://www.cicero.oslo.no/en ja itselle mielenkiintoisia aiheita voi vielä esittää ja voidaan selvittää, voisimmeko saada myös tästä aiheesta asiantuntijan tapaamaan matkaseuruetta.

 

Hinnasto

Matka kustantaa osallistujille omakustanteisesti lennot ja majoituksen. Jäsenillemme matkaohjelmaan osallistuminen on ilmaista.

Ei-jäsenille hinta on 100e. Matkaan sisältyy Ilmansuojeluyhdistyksen kustantama illallinen.

 

Tutustu matkaohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan 10.9.2019 mennessä!

Matkaohjelma dokumentista löydät myös ohjeet paikalle saapumiseen sekä ehdotuksia yöpymiselle ja liikkumiseen lentokentän ja Oslon keskustan välillä.


Jäsenyyteen liittyvissä asioissa ota yhteys ISY:n sihteeriin sähköpostitse tai puhelimitse 045133 5989. Jäseneksi voit liittyä myös tästä: liity jäseneksi.

Menneet opintomatkat