Syksyllä 2018 vierailimme Hyytiälän metsäasemalla Juupajoella, n. 70km Tampereelta koilliseen. Asemalla mitataan kasvihuonekaasuja, eri kokoisia hiukkasia ja niiden koostumusta, otsonia, typen oksideja, rikki- ja typpihappoa, satoja erilaisia hiilivetyjä, molekyyliklustereita, maaperän ominaisuuksia, fotosynteesiä ja puiden kaasuaineenvaihduntaa. Matkalla Hyytiälään oppaanamme toimi Mai Allo. SMEAR II – tutkimusaseman toimintaa meille esittelivät mittaamisen asiantuntijat maailman tutkimuskärkeen kuuluvan Helsingin Yliopiston Ilmakehätieteiden keskuksesta.


Syksyllä 2017 vierailimme Italiassa mm. ARPAV:ssa, joka huolehtii mm. Veneton alueen ilmanladun seurannasta. Tutustuimme myös Acegasapsamgan jätteenpolttolaitokseen, sekä Scrovengnin kappeliin. Matkan aikana kävimme myös Padovan yliopistolla, sekä saimme kuulla miten ilmastonmuutos näkyy viininviljelyssä Valpolicellan viinitilalla. Vierailimme myös vapaan ohjelman merkeissä Venetsiassa. Kiitos kaikille mukaan lähteneille! Matkan kuvasaldo on nyt katseltavissa!


Syksyllä 2016 ISY lähti tutustumaan Vaasan energiaklusteriin. Matkalla päästiin tutustumaan useisiin alueen yrityksiin (Wärtsilä ja ABB), Westenergyn jätteenpolttolaitokseen, Vaskiluodon voiman kaasutuslaitokseen sekä Torkkolan tuulivoimapuistoon. Saimme kuulla myös Vaasan kaupungin kestävän kehityksen hankkeista.


Vuoden 2015 opintomatka suuntautui Tukholmaan 23.09.-25.09, jossa käsiteltiin mm. Tukholman ilmanlaatua ja sen seurannan tilaa Tekniska nämdhusetissa. Matkalla tutustuttiin myös Tukholman Ilmasto ja Energia toimenpideohjelmaan sekä tavattiin Ruotsin ilmansuojeluyhdistyksen edustajia.


Vuonna 2014 ISY järjesti matkan Viroon. Ohjelmassa oli mm. vierailu Viron ympäristöntutkimuskeskuksessa, jätteenpolttolaitoksessa, tuulipuistossa ja neuvostoaikaisessa sukellusvenetukikohdassa.


Keväällä 2013  Ilmansuojeluyhdistys tutustui Pariisin ilmanlaadun mittaamiseen, ilmanpuhtauden mallintamiseen sekä energiakymyksiin.