Ilmansuojeluyhdistys julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Ilmansuojelu-lehteä. Se välittää tuoretta tietoa ilmansuojeluun ja ilmastonmuutokseen liittyvistä aiheista tutkimuksen, hallinnon, teollisuuden ja koulutuksen näkökulmasta.


Rekrytointi-ilmoitus, Ilmansuojelu-lehti

Avoin paikka: Ilmansuojelu-lehden päätoimittaja

Työn kuvaus ja edellytetty osaaminen:
Haluaisitko kokemusta lehden toimittamisesta sekä tiedeviestinnästä? Ilmansuojelulehti (ilmansuojelualan ammattilehti) etsii nyt innostunutta päätoimittajaa. Työ sopii hyvin esimerkiksi loppuvaiheen opiskelijalle tai aloittelevalle viestinnän, ympäristöalan tai projektityön ammattilaiselle sivutyöksi – toki freelanceritkin ovat tervetulleita.
Ilmansuojelu on ilman- ja ilmastonsuojelualan ammattilehti, jonka toimituskunta koostuu vapaaehtoisista alan ammattilaisista sekä̈ päätoimittajasta. Julkaisijana on ISY eli Ilmansuojeluyhdistys ry ja lehden sisältöön kuuluu niin alan aihepiiriin sopivia asia-artikkeleita kuin kevyempiä henkilötarinoita ja tapahtumakuvauksia.
Vakituiseen osa-aikaiseen päätoimittajan tehtävään kuuluu muun muassa toimituskunnan ja kirjoittajien kanssa viestintä, artikkelien koordinointi, artikkelien oikoluku ja editointi, viestintä taittajan kanssa, lehden rakenteen suunnittelu, pääkirjoitusten kirjoittaminen sekä yhteistyö ja ilmoitusten markkinointi eri toimijoiden kanssa. Perehdytyksen aikataulu sovitaan nykyisen päätoimittajan kanssa, kun sopiva henkilö on löytyny tehtävään. Ilmansuojelu-lehti ilmestyy 4 kertaa vuodessa.
Päätoimittajalle maksetaan 550 € per valmistunut lehti ja työ on hyvin itsenäistä sekä joustavaa, sopii hyvin esimerkiksi opintojen lomassa tai sivutyönä tehtäväksi. Toivomme, että hakijalla on jo jonkin verran kokemusta tekstin tuottamisesta ja editoinnista sekä koordinoinnista.
Ota rohkeasti yhteyttä, jos kiinnostuit. Kerro hakemuksessasi, miksi aihepiiri kiinnostaa, sekä toimittamiseen tai koordinointiin liittyvästä kokemuksestasi. Lähetäthän hakemuksen ja ansioluettelon pdf-muodossa sähköpostitse osoitteeseen . Viimeinen hakupäivä on 4.10.2022.
Lisätietoja antaa yhdistyksen sihteeri Hanne Hartikainen (, +358 45 133 5989).

Tilaa IS-lehti liittymällä jäseneksi

Ilmansuojelu-lehden voi tilata liittymällä ISY:n jäseneksi. Kirjastot, tutkimuslaitokset ja muut yleishyödylliset organisaatiot voivat tilata lehden ilmaiseksi ilman jäsenyyttä. Lehteä jaetaan jäsenistön lisäksi oppilaitosten ja maakuntien kirjastoihin.

Ilmansuojelu-lehden päätoimittajana toimii Liina Paloheimo-Koskipää ja toimituskunnassa työskentelee ilmansuojelun eri osa-alueiden ammattilaisia. Lehti on perustettu vuonna 1976, ja se ilmestyi aikaisemmin nimellä Ilmansuojelu-uutiset.

Lehden toimituskunnan työskentelyyn osallistumisesta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä suoraan lehden päätoimittajaan, Liina Paloheimo-Koskipäähän:

Muutokset lehden toimitustietoihin ilmoitetaan sähköpostitse:


Uusin IS-lehti

 


 

Ilmoitushinnat ja mediakortti löytyvät täältä.

Tutustu aikaisempiin lehden julkaisuihin tästä.

Lisätietoja Ilmansuojelu-lehdestä löydät täältä.

 

Ilmansuojelu-lehden toimituskunta:

Liina Paloheimo-Koskipää, päätoimittaja

Birgitta Komppula, IL

Laura Sokka, VTT

Jenni Kontkanen, CSC

Mikko Savolahti, SYKE

Antti Tohka, Metropolia AMK

Nelli Kaski, HSY

Jari Viinanen, Vantaan kaupunki

Mia Nores, Suomen Romukauppiaiden Liitto ry
Lehden ilmestymisaikataulu vuodelle 2022:

IS 1/2022 – VK 12

IS 2/2022 – VK 22

IS 3/2022 – VK 42

IS 4/2022 – VK 50

Lehti julkaistaan ISSUU-alustalla, jos löytyy myös vanhat numerot: https://issuu.com/ilmansuojelu


Lehti ottaa mielellään vastaan palautetta sisällöstä, ehdotuksia juttuaiheiksi ja lehdistöaineistoa

Palautetta voi lähettää myös suoraan osoitteeseen


  Ilmansuojelu-lehti on valittu mukaan Tutkitun tiedon teemavuoteen 2021!

  ”Teemavuosi kokoaa yhteen tapahtumia ja tekoja, joiden avulla muodostuu monipuolinen kuva tutkitusta tiedosta ja sen roolista esimerkiksi yksilön hyvinvoinnin ja yhteiskunnan toiminnan kannalta. Teemavuoden tavoitteena on tehdä tutkitusta tiedosta entistä näkyvämpää ja saavutettavampaa sekä tiivistää tutkitun tiedon parissa toimivien yhteistyötä.

  Tutkitun tiedon teemavuosi on opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomen Akatemian ja Tieteellisten seurain valtuuskunnan yhteinen hanke, joka toteutetaan laajan yhteistyöverkon kanssa.”

  Yhtenä valinnan ehtona oli toteuttaa Tutkitun tiedon teemavuoden arvoja: saavutettavuutta, osallisuutta, monipuolista näkökulmaa tutkittuun tieteenalaan sekä monipuolista yhteistyötä. IS-lehti on avoimesti saatavilla verkossa sekä se toimitetaan maksutta useille eri kirjastoille. Lehti pyrkii julkaisemaan ilman- ja ilmastonsuojelun ajankohtaista tutkimus- ja tapahtumatietoa kevyemmin luettavassa ja helpommin ymmärrettävässä muodossa. IS-lehden julkaisut ovat kohdistettu enemmän kotimaiselle yleisölle ja ovat paremmin heidän hyödynnettävissään kuin maksulliset kansainväliset palvelut.

  Lisäksi IS-lehden sisältö koostuu ilman- ja ilmastonsuojelua laajasti käsittelevästä aihepiiristä koskien useita eri toimialoja niin liikenteestä rakentamiseen, energian- ja ruuantuotantoon kuin myös ilmalaatu- ja ilmastoviestintään. Tietoa päivitetään jatkuvasti saatavilla olevien uusien tutkimustulosten ja hankkeiden myötä. Lehden sisällön rakentamisen taustalla on laaja asiantuntijaverkosto.

  Tutustu lisää Tutkitun tiedon teemavuoteen 2021 sekä muihin teemavuoden tapahtumiin ja tekoihin:
  https://tutkittutieto.fi/
  Twitter: @tttv2021
  Facebook: @tttv2021
  Instagram: @tttv2021

  #tttv21 #tutkituntiedonteemavuosi