Ilmansuojeluyhdistys julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Ilmansuojelu-lehteä. Se välittää tuoretta tietoa ilmansuojeluun ja ilmastonmuutokseen liittyvistä aiheista tutkimuksen, hallinnon, teollisuuden ja koulutuksen näkökulmasta.


Tilaa IS-lehti liittymällä jäseneksi

Ilmansuojelu-lehden voi tilata liittymällä ISY:n jäseneksi. Kirjastot, tutkimuslaitokset ja muut yleishyödylliset organisaatiot voivat tilata lehden ilmaiseksi ilman jäsenyyttä. Lehteä jaetaan jäsenistön lisäksi oppilaitosten ja maakuntien kirjastoihin.

Ilmansuojelu-lehden päätoimittajana toimii Liina Paloheimo-Koskipää ja toimituskunnassa työskentelee ilmansuojelun eri osa-alueiden ammattilaisia. Lehti on perustettu vuonna 1976, ja se ilmestyi aikaisemmin nimellä Ilmansuojelu-uutiset.

Lehden toimituskunnan työskentelyyn osallistumisesta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä suoraan lehden päätoimittajaan, Liina Paloheimo-Koskipäähän:

Muutokset lehden toimitustietoihin ilmoitetaan sähköpostitse:


Uusin IS-lehti

 


 

Ilmoitushinnat ja mediakortti löytyvät täältä.

Tutustu aikaisempiin lehden julkaisuihin tästä.

Lisätietoja Ilmansuojelu-lehdestä löydät täältä.

 

Ilmansuojelu-lehden toimituskunta:

Liina Paloheimo-Koskipää, päätoimittaja

Karri Saarnio, IL

Laura Sokka, VTT

Jenni Kontkanen, CSC

Mikko Savolahti, SYKE

Antti Tohka, Metropolia AMK

Nelli Kaski, HSY

Jari Viinanen, Vantaan kaupunki

Mia Nores, Suomen Romukauppiaiden Liitto ry
Lehden ilmestymisaikataulu vuodelle 2022:

IS 1/2022 – VK 12

IS 2/2022 – VK 22

IS 3/2022 – VK 42

IS 4/2022 – VK 50

Lehti julkaistaan ISSUU-alustalla, jos löytyy myös vanhat numerot: https://issuu.com/ilmansuojelu


Lehti ottaa mielellään vastaan palautetta sisällöstä, ehdotuksia juttuaiheiksi ja lehdistöaineistoa

Palautetta voi lähettää myös suoraan osoitteeseen


  Ilmansuojelu-lehti on valittu mukaan Tutkitun tiedon teemavuoteen 2021!

  ”Teemavuosi kokoaa yhteen tapahtumia ja tekoja, joiden avulla muodostuu monipuolinen kuva tutkitusta tiedosta ja sen roolista esimerkiksi yksilön hyvinvoinnin ja yhteiskunnan toiminnan kannalta. Teemavuoden tavoitteena on tehdä tutkitusta tiedosta entistä näkyvämpää ja saavutettavampaa sekä tiivistää tutkitun tiedon parissa toimivien yhteistyötä.

  Tutkitun tiedon teemavuosi on opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomen Akatemian ja Tieteellisten seurain valtuuskunnan yhteinen hanke, joka toteutetaan laajan yhteistyöverkon kanssa.”

  Yhtenä valinnan ehtona oli toteuttaa Tutkitun tiedon teemavuoden arvoja: saavutettavuutta, osallisuutta, monipuolista näkökulmaa tutkittuun tieteenalaan sekä monipuolista yhteistyötä. IS-lehti on avoimesti saatavilla verkossa sekä se toimitetaan maksutta useille eri kirjastoille. Lehti pyrkii julkaisemaan ilman- ja ilmastonsuojelun ajankohtaista tutkimus- ja tapahtumatietoa kevyemmin luettavassa ja helpommin ymmärrettävässä muodossa. IS-lehden julkaisut ovat kohdistettu enemmän kotimaiselle yleisölle ja ovat paremmin heidän hyödynnettävissään kuin maksulliset kansainväliset palvelut.

  Lisäksi IS-lehden sisältö koostuu ilman- ja ilmastonsuojelua laajasti käsittelevästä aihepiiristä koskien useita eri toimialoja niin liikenteestä rakentamiseen, energian- ja ruuantuotantoon kuin myös ilmalaatu- ja ilmastoviestintään. Tietoa päivitetään jatkuvasti saatavilla olevien uusien tutkimustulosten ja hankkeiden myötä. Lehden sisällön rakentamisen taustalla on laaja asiantuntijaverkosto.

  Tutustu lisää Tutkitun tiedon teemavuoteen 2021 sekä muihin teemavuoden tapahtumiin ja tekoihin:
  https://tutkittutieto.fi/
  Twitter: @tttv2021
  Facebook: @tttv2021
  Instagram: @tttv2021

  #tttv21 #tutkituntiedonteemavuosi