Ilmansuojeluyhdistyksen stipendihaku vuodelle 2024 on nyt auki!

Ilmansuojeluyhdistys ry tukee ilman- ja ilmastonsuojeluaiheista opiskelua tarjoamalla vuosittain 300 € arvoisia stipendejä ansioituneille ilman- tai ilmastonsuojeluaiheisille opinnäytetöille, jotka ovat valmistuneet viimeisen vuoden aikana. Stipendit jaetaan vuosittain elokuussa järjestettävillä Lappeenrannan Ilmansuojelupäivillä 20.-21.8.2024, jossa stipendin saajat voivat esitellä töitään. Stipendin lisäksi palkkioon sisältyy osallistuminen Ilmansuojelupäiville matka- ja majoituskustannuksineen. Opiskelijat pääsevät myös esittelemään opinnäytetyönsä Ilmansuojelu-lehdessä. Stipendit maksetaan lehtiartikkelin julkaisun jälkeen. Lisäksi stipendiaatti saa Ilmansuojeluyhdistyksen jäsenyyden kuluvalle vuodelle kulutta.

Haku on auki 31.5.2024 asti.

Päätökset stipendiaateista tehdään kesä-heinäkuun aikana 2024.

Stipendiä haetaan lähettämällä opinnäytetyö ja opinnäytteen arvostelu PDF-muodossa sähköpostilla osoitteeseen . Hakuviestiin on hyvä kirjoittaa selkeästi hakijan yhteystiedot. Lisätietoja voi kysellä .

Palkitsemispäätöksen tekee yhdistyksen hallitus, joka voi halutessaan käyttää myös ulkopuolisia asiantuntijoita päätöksen tukena. Hakijoille tiedotetaan palkitsemispäätöksestä kunkin vuoden kesä-heinäkuun aikana sähköpostitse.

Toivoisimme, että jakaisitte tietoa stipendihausta sopiville tahoille ja opiskelijoille. 


Vuoden 2023 stipendiaatit on valittu! 

Stipendiaattien palkitseminen suoritettiin Ilmansuojelupäivillä

Ilmansuojeluyhdistyksen hallitus on päättänyt myöntää kolme stipendia vuonna 2023. Stipendiaateiksi valittiin ansioituineesti Petteri Marjanen, Kirsi Pelkonen ja Anni Savolainen.

Petteri Marjanen, Tampereen yliopisto
Ajotilanteiden vaikutuksia maakaasukäyttöisen työkonemoottorin ikääntyneen aerosolin ja mustan hiilen päästöihin

Kirsi Pelkonen, Savonia Ammattikorkeakoulu
Peltobiomassan kestävyyskriteerit biokaasun tuotannossa

Anni Savolainen, 
Dimetyylieetterin, dimetyylisulfidin ja dimetyylisilaanin autoksidaationopeuksien vertailu kaasufaasissa

 


Vuoden 2022 stipendiaatit

Stipendiaattien palkitseminen suoritettiin Ilmansuojelupäivillä

Ilmansuojeluyhdistyksen hallitus on päättänyt myöntää kolme stipendia vuonna 2022. Stipendiaateiksi valittiin ansioituineesti Elias Vänskä, Ville Silvonen ja Viet Le.

Elias Vänskä
Proper orthogonal decomposition based model reduction
in Bayesian estimation of gas emissions

Ville Silvonen
Ulkoilman aerosolihiukkasten kulkeutuminen sisäilmaan: Kirjallisuusselvitys ja tapaustutkimus

Viet Le
Aerosol depolarization ratio at 1565nm in Finland with Halo Doppler lidar (2021)


Ilmansuojeluyhdistys ry tukee ilman- ja ilmastonsuojeluaiheista opiskelua myöntämällä vuosittain  stipendejä ansioituneille ilman- tai ilmastonsuojeluaihei-sille opinnäytetöille, jotka ovat valmistuneet viimeisen vuoden aikana. Stipendien arvo vuonna 2023 oli 300 €. Stipendin saaminen edellyttää, että henkilö kirjoittaa työstään artikkelin Ilmansuojelu-lehteen. Stipendihaku ei koske väitöskirjatöitä. Lisäksi stipendiaatti saa Ilmansuojeluyhdistyksen jäsenyyden kuluvalle vuodelle kulutta.

Stipendin lisäksi palkkioon sisältyy osallistuminen Ilmansuojelupäiville. Stipendi jaetaan Ilmansuojelupäivillä, jossa palkitulla on mahdollisuus esitellä työtään. Ilmansuojelupäivät on erinomainen tilaisuus verkostoitua alan asiantuntijoiden kanssa sekä päästä näkyville mahdollisille tuleville työnantajille.

Stipendiä haetaan lähettämällä opinnäytetyö ja opinnäytteen arvostelu PDF-muodossa sähköpostilla osoitteeseen . Hakuviestiin on hyvä kirjoittaa selkeästi hakijan yhteystiedot. Lisätietoja voi kysellä .

Palkitsemispäätöksen tekee yhdistyksen hallitus, joka voi halutessaan käyttää myös ulkopuolisia asiantuntijoita päätöksen tukena. Hakijoille tiedotetaan palkitsemispäätöksestä kunkin vuoden kesä-heinäkuun aikana sähköpostitse. Tätä viestiä voi vapaasti jakaa sopiville tahoille.

Lue lisää stipendeistä ja yhdistyksen toiminnasta: https://isy.fi/stipendit/

Stipendinjako Ilmansuojelupäivillä 2019. Kuvassa vasemmalla stipendiaattimme Noora Piila sekä yhdistyksen varapuheenjohtaja Maija Leino keskellä ja puheenjohtaja Anu Kousa oikealla.

Stipendit jaetaan vuosittain elokuussa järjestettävillä Ilmansuojelupäivillä, jossa stipendin saajat voivat esitellä töitään. Stipendin lisäksi palkkioon sisältyy osallistuminen Ilmansuojelupäiville matka- ja majoituskustannuksineen, mikäli tapahtuma järjestetään lähitapahtumana. Opiskelijat pääsevät myös esittelemään opinnäytetyönsä Ilmansuojelu-lehdessä. Stipendit maksetaan lehtijuttujen julkaisun jälkeen.